Ibland är man en stor optimist och tror att allting löser sig. Det gör det i och för sig, för allting löser sig på ett eller annat sätt, antingen till det bättre eller till det sämre. Men löser sig gör det alltid. Men ibland glömmer man bort det där med konsekvenserna.

Hade ju fel på bilen som måste in på verkstaden och jag skulle på jobbet. Arbetsmoralen säger att på jobbet ska jag på ett eller annat sett, men bilen ska också med för i garaget blir den inte fixad. Ja vad gör man? Kliver upp tidigare för att åka på jobbet vid halv sju ( börjar kl 9) men det går en buss 6.50 (den enda på morgonen i och med skollovet) (och politiker som förespråkar att man ska åka kollektivt?? De har nog aldrig satt sin fot på landsbygden) Men tänkte som så, att om bilen stannade efter vägen så kunde jag stoppa bussen men ändå komma på jobbet.

Bilen startade och jag kom nästan ända fram till infarten till Lit. Då började lamporna slockna en efter en på instrumentbrädan och till slut dog bilen helt. Ser busshållplatsen lite längre fram och tänker, med lite tur kan jag rulla dit. Trycker ner kopplingen och ber en stilla bön, samtidigt som jag tänker, jamen jag tog mig ju nästan ända fram. Kunde i alla fall ta mig till hållplatsen. Sen var det bara att ta sitt pick och pack och gå, tänkte det är ju inte så långt till verkstaden, ska ju bara på andra sidan bron till Ernqvist och beklaga mig över eländet. Låsa bilen gick ju inte den var ju fullständigt död.

Konsekvensen jag inte tänkte på var att det var halt, visste att det var en bit att gå men det bekymrade mig inte, jag hade ju god tid på mig innan jag började jobba, så det var lugnt. Däremot hade jag totalt glömt bort att knät inte blir bättre av långpromenader och framför allt inte på hårt och isigt underlag.

För herre jisses vilken träningsvärk jag haft i benen och knät. Man är som ett barn som upptäcker sina kroppsdelar för första gången. Tänk att man har så många muskler som man inte visste om. Ja bilen den förbarmade sig Ernqvist över, så med lite tur blir den klar i morgon torsdag. Och notan, ja den törs jag knappt tänka på, men en sak vet jag, där rök en ny telefon.

Ha de?