Det här med att förhålla sig till mat och att äta rätt har aldrig varit min starka sida. Har ätit det jag tyckt varit gott ,punkt, slut. Har väl alltid älskat mat, ja kanske inte som barn, då var jag ganska kräsen. Men sen jag kom över den tröskeln har jag ätit det mesta. Men har egentligen aldrig mått riktigt bra.

Har varit oerhört känslig när det gällt blodsockret och känt av det som “dippar” och kroppen bara skrikit efter något som varit sött för att snabbt komma i balans igen. För att inte säga magen som sett ut som om man vart gravid i 5-6 månaden, men det enda som funnits där är mat.

Jag har haft mina misstankar en tid men inte orkat ta tag i det, men i januari bestämde jag mig att nu måste jag testa mina misstankar, nämligen att plocka bort gluten och socker. Så i mitten på januari gick jag över till strikt LCHF.

Kan väl säga att så bra som jag mår nu var det nog länge sedan jag mått. Blodsockret är jämnare och magen har nog aldrig varit så bra som nu och bättre sömn mm.

Att sen några kilon försvann är ju en bonus som man inte tackar nej till. Nackdelen är att jag måste planera på ett annat sätt, tex har jag med mig mat på jobbet varje dag, frukost, lunch och mellis.

Visst är det ett extra stök men hittills har det gått bra och i och med att jag mår bättre så är det värt det. Kommer att testa efter ett tag och bli lite mer liberal och tillföra olika saker för att veta var gränsen går. Så nu ändvänds det mandelmjöl och kokosmjöl istället. Det roliga är att även mamma har hoppat på tåget och mår lika bra hon. Så i dag har det bakats wraps bröd istället för tacosbröd så får vi se hur de fungerar.

Men det är en spännande resa vi gör, så får vi se hur länge det håller.

men so far so good!

Ha de