Ja här duggar minsann inte inläggen tätt men ska i alla fall försöka mig på en uppdatering sent omsider.

Som ni vet så ska ju sonen flytta och med det så behövs det ju fixas lite. Det är ju ett helt nytt hem som ska börja byggas upp från noll. Så den mesta utav fritiden har gått åt att slipa och måla möbler, otroligt roligt och att få förtroendet att hjälpa till men också tidskrävande. Vardagsrummet ser i dag ut som en liten möbelaffär, med målade möbler och än ej uppackade möbler.

Och penseln och vithinken har jag i princip levt sida vid sida sedan julhelgen när jag började måla möblerna i sovrummet. Men nu tror jag att jag ska göra ett uppehåll i målandet tills i vinter. (jodå, det finns fler måleriprojekt att avverka)

För nu börjar utejobben/projekten. Först ut är ju den förb***ade veden som ska kapas och klyvasMen har ju inte haft riktigt tumme med vädergudarna, om man så säger.

Men i helgen har det varit jobb, först i lördags började jag att bära knäcksten som vi hade liggandes och var tänkt till ett annat projekt, men som jag fick en bättre idé till.

Vårt lilla jordgubbsland hade sett sina bästa dagar och skulle flyttas till en annan plats, där hönsgården var en gång i tiden, och som nu har varit en skamfläck på gården.

Men dit kom jag på att vi skulle flytta jordgubbarna. I skydd för nordanvinden och traktorgaragets vägg som en solfångare. Kunde inte bli bättre, men nya pallkragar skulle fixas, så varför inte använda knäckstenen till detta ändamål, kommer att hålla i evigheter.

Blev kanon. Men som ni vet när man börjar rota på ett ställe, måste man ta undan på ett annat för att, för att man ska kunna slutföra det tredje. Ungefär så har det varit i helgen, det ena föder det andra.

Det gamla jordgubbslandet skulle ju utplånas för att underlätta gräsklippningen och jorden i det landet skulle ju läggas någonstans, det gäller ju att ta vara på det mesta. Så söndag kväll efter att jag varit på vedbacken hela dagen körde jag igång med ännu ett projekt, operation stenplattor.

Har ju haft en trädgårdsmöbel på dessa plattor men de har sjunkit och blivit så ojämnt och bara en massa ogräs växer där så bort med plattorna. Då kan man använda jorden att fylla igen med. med andra ord återanvändning.

Det kommer också att underlätta för snöröjningen i vinter eftersom ett annat projekt ska göras på framsidan, men mer om det längre fram när det är påbörjat.

Ha de